Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Deze Ayurvedische massage is een oliebehandeling met verwarmde kruidenolie, dat is het verschil met een normale massage. Helend voor lichaam en geest, reinigend, ontspannend. Individueel worden de behandelingen eventueel aangevuld met andere therapievormen, gericht op ontspanning, balans en bewustzijn.


Op zich is er desgewenst de mogelijkheid om, na de massage, van de douche gebruik te maken. Mocht u de overtollige olie willen afspoelen, brengt u dan badslippers en een extra handdoek mee. Het wordt echter aangeraden de nog aanwezige olie na de behandeling enige tijd in te laten werken, voor extra reiniging en rust. Houdt u hier dan rekening mee wat betreft uw kleding en zorg (wanneer uw hoofdhuid ook met olie werd behandeld) voor een warme hoofdbedekking.


Als u voor massage komt, brengt u dan twee a drie grote badhanddoeken mee, zodat u lekker warm blijft. Was deze handdoeken apart en bewaar ze speciaal voor deze massage, omdat de geur van de olie er vaak in blijft zitten. Mocht u dit niet willen, wordt er 5 euro in rekening gebracht voor het gebruik van de handdoeken van de praktijk. 

Ayurvedische massage is een zachte energetische massage op de huid. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën, samengesteld volgens situatie/ persoonlijkheid. Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem. De massage geeft u meer vitale energie, helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder kan de ayurvedische massage helpen bij het losmaken van emotionele blokkades.

We gebruiken bij de ayurvedische massage olie met medicinale kruiden. De massage wordt op een (verwarmde) massagetafel gegeven. Er zijn veel technieken om het lichaam op te warmen en om spanningen los te maken, dit weer afhankelijk van het type mens. Het lichaam wordt soepeler en de energie neemt toe. De combinatie van massagetechnieken, de ayurvedische kruidenolie en een massage die aangepast is op het lichaamstype, zorgt ervoor dat u meer in balans komt.