Consult

polsdiagnose_Bij een ayurvedisch consult kijk ik als Ayurvedic Practitioner® naar u als geheel. Wat uw aanleg is en waar en waarom u uit balans bent, door het stellen van vragen en een gericht onderzoek. In geval van verstoringen in het lichaam en/of de geest gebruik ik diverse methoden waaronder ayurvedische massage, polsdiagnose en kruidenpreparaten, reinigingsmethodes. Ik geef ayurvedische  adviezen rondom voeding, lifestyle en dagroutine. Ik gebruik mijn ayurvedische kennis om u meer inzicht in uzelf te geven en uw gezondheid.

shirodharaDaarnaast onderzoek ik tijdens een ayurvedisch consult welke activiteiten wel of niet bij u passen. Welke middelen ik kan aanbieden om de balans bij u te herstellen. Dit wordt gedaan door een uitgebreide anamnese en polsdiagnose.

Polsdiagnose is voor een ayurvedic practitioner® de belangrijkste bron van informatie over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. De pols reflecteert de lichamelijke/geestelijke conditie en geeft direct aan waar de verstoring zit. Zo kan de ayurvedic practitioner® op basis van polsdiagnose inzicht geven en belangrijke richtlijnen geven voor herstel van het evenwicht.

De Indiase kruidenpreparaten worden gebruikt voor het herstel van de balans, voor zuivering van het lichaam of voor verhoging van de weerstand en vitaliteit of verhoging van de weerstand en vitaliteit. Deze preparaten bestaan uit zuiver plantaardige bestanddelen, bereid volgens eeuwenoude formules. Ze werkten vroeger en blijken tot op vandaag nog steeds goed te werken. Dit bewijst het groot aantal wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn en op dit moment nog worden gedaan. Ook op het internet is veel informatie te vinden over de herkomst en werking van deze kruiden.

Als aanvulling op een ayurvedisch consult, maar ook als losstaande behandeling, kan de uitgebreide ayurvedische massage of shirodhara met warme medicinale olie worden toegepast.